Kruidige lamsgehaktballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kruidige lamsgehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Scheur het brood in kleine stukjes en laat ze weken in een bodempje water. Snij de peterselie en koriander fijn. Rasp de uien en de knoflook. 

  2. 2

    Kneed het gehakt met het brood, de kruiden, de helft van de knoflook en ui, het ei, anijspoeder, komijnzaad, kaneel en zout en peper. Vorm er met natte handen kleine balletjes van. 

  3. 3

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak de rest van de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. 

  4. 4

    Halveer de tomaten en rasp ze boven de pan. Voeg een scheutje water toe, bak weer 5 minuten en kruid met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten garen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Scheur het brood in kleine stukjes en laat ze weken in een bodempje water. Snij de peterselie en koriander fijn. Rasp de uien en de knoflook. 

  2. 2

    Kneed het gehakt met het brood, de kruiden, de helft van de knoflook en ui, het ei, anijspoeder, komijnzaad, kaneel en zout en peper. Vorm er met natte handen kleine balletjes van. 

  3. 3

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak de rest van de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. 

  4. 4

    Halveer de tomaten en rasp ze boven de pan. Voeg een scheutje water toe, bak weer 5 minuten en kruid met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten garen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.