Recept

Tarteletjes met gegrild steenfruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra leuk: maak de taartbodems op voorhand en laat je tafelgenoten zelf hun taartjes vullen met het fruit dat ze grillen op de barbecue. 

bereiding
  1. 1

    Maak het zanddeeg. Wrijf de boter zacht in een kom, meng er de kristalsuiker onder. Doe er het ei onder en meng goed. Voeg er nadien de zelfrijzende bloem bij en kneed tot een homogeen deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast. Verdeel het in 6 porties en rol die uit met wat bloem. Leg ze in de ingevette en met bloem bestoven bakvormpjes. Leg er bakpapier op en bedek het geheel met bakparels. Bak het deeg 25 minuten blind voor in de oven.

  3. 3

    Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat de taartjes afkoelen. Meng de lemon curd met de Griekse yoghurt. Vul de taartjes met de mengeling.

  4. 4

    Maak het fruit schoon en snij het in schijfjes. Bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze in de grillpan of op de barbecue. Werk de taartjes af met het gegrilde steenfruit en wat verse rozemarijn en tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarteletjes met gegrild steenfruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!