Recept

Paastaart met botercrème

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een prachtige afsluiter voor je paasmenu.

bereiding
 1. 1

  Verwarm voor het cakebeslag de melk en laat de boter erin smelten. Het hoeft niet te koken. Zet, als de boter is gesmolten, het vuur uit en laat staan. Doe alle eieren, de eidooiers en het zout in een vuurvaste kom. Voeg dan de suiker in delen toe en verwarm de kom op het vuur tot 43°C graden (controleer dit met een suikerthermometer). Blijf roeren tot het suiker-eimengsel de goede temperatuur heeft. Doe het daarna in de keukenmachine en mix het op hoge snelheid minstens 10-15 minuten.

 2. 2

  Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de rest van de droge ingrediënten door elkaar en zeef die in drie delen door het suiker-eimengsel. Gebruik een spatel zodat het niet inzakt. Spatel er daarna de warme melk en de boter door, ook in drieën. Verdeel het beslag direct over de vormen, zodat er geen volume verloren gaat. Bak de cakes in ± 30-35 minuten goudbruin en gaar (ze zijn klaar als ze terugveren na induwen of als een houten prikker er droog uit komt). Laat afkoelen op een rooster. 

 3. 3

  Kook intussen alle ingrediënten voor de confituur ± 30 minuten of tot het fruit zacht is. Pureer en laat afkoelen. 

 4. 4

  Neem voor de botercrème een hittebestendige kom die op een pan met daarin een laag heet water past. Doe de eiwitten en de suiker in deze kom, zet/hang hem boven het water (zorg dat het water niet wordt geraakt) en klop beide goed door elkaar. Blijf voortdurend kloppen tot de suiker gesmolten en het mengsel goed heet is. De eiwitten moeten verhit worden boven de 70°C (controleer dit met de suikerthermometer). Haal de kom van de pan en mix verder op hoge snelheid totdat het mengsel stijve witte pieken maakt. Dit duurt zo’n 10 minuten. Zet nu de mixer op een lage stand en doe de boter er beetje bij beetje bij, terwijl je blijft mixen. Zet, als alle boter is opgenomen, de mixer op een hogere stand en klop verder totdat er een luchtige crème is ontstaan. Voeg wat frambozensap toe voor de kleur, meng goed met een spatel en schraap langs de randen van de kom. Mix de crème nogmaals een minuutje goed door. 

 5. 5

  Snij de cakes overlangs in 2 plakken. Bestrijk de onderste plak en een tussenplak met confituur en de andere plakken met botercrème. Stapel ze afwisselend op elkaar, eindig met een bovenplak met crème. Smeer met een metalen spatel de buitenkant dun en glad af met crème. Doe de rest van de botercrème in een wegwerpspuitzak. Spuit rondom de bovenrand kleine dotjes crème en veeg plat met de punt van een rond mes. Maak zo rij voor rij onder elkaar. Versier de taart met suikereitjes en bloesem. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paastaart met botercrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!