Spinazie-hamballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spinazie-hamballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezond gevuld

bereiding
  1. 1

    Hak 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook fijn, fruit in wat boter.

    Voeg er 400 g spinazie toe en roerbak enkele minuten.

    Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Klop 1 ei los en voeg 50 g hamsnippers, 30 g gemalen parmezaan, 2 eetlepels gehakte peterselie en 2 verkruimelde sneden wit brood (zonder korst) toe.

  3. 3

    Voeg de spinazie toe, meng alles goed en maak er balletjes van.

  4. 4

    Meng 50 g gemalen parmezaan met 50 g broodkruim in een kommetje.

    Klop 1 ei los in ander kommetje.

  5. 5

    Haal de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het broodparmezaanmengsel.

  6. 6

    Friruur de balletjes in een viertal minuten goudbruin op 180 °C. 

    Serveer met een frisse salade met yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook fijn, fruit in wat boter.

    Voeg er 400 g spinazie toe en roerbak enkele minuten.

    Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Klop 1 ei los en voeg 50 g hamsnippers, 30 g gemalen parmezaan, 2 eetlepels gehakte peterselie en 2 verkruimelde sneden wit brood (zonder korst) toe.

  3. 3

    Voeg de spinazie toe, meng alles goed en maak er balletjes van.

  4. 4

    Meng 50 g gemalen parmezaan met 50 g broodkruim in een kommetje.

    Klop 1 ei los in ander kommetje.

  5. 5

    Haal de balletjes eerst door het ei en vervolgens door het broodparmezaanmengsel.

  6. 6

    Friruur de balletjes in een viertal minuten goudbruin op 180 °C. 

    Serveer met een frisse salade met yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.