Recept

Lamsbout met kruidenboter, gratin dauphinois en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsbout, gratin en boontjes: lekkerder wordt het niet!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de harde steeltjes van de peterselie, tijm, rozemarijn en dragon. Doe de kruiden samen met de boter en 2 geplette teentjes knoflook in de blender. Mix alles goed door elkaar. Leg de lamsbout open en kruid met peper en zout. Smeer een dikke laag kruidenboter op de binnenkant. Vouw dicht en bind toe met keukentouw. Kruid ook de buitenkant met peper en zout, wrijf in met de rest van de kruidenboter en leg in een ovenschaal. 

  2. 2

    Doe de room, melk, 1 teentje knoflook en 2 takjes tijm samen in een pan en laat zachtjes koken. Giet alles door een zeef. Schil de aardappelen en snij ze in heel fijne schijfjes. Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie. Maak verschillende laagjes met de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout. Overgiet met het melkmengsel en bestrooi met de gemalen kaas.
     

  3. 3

    Verlaag de oventemperatuur naar 170°C en zet de lamsbout samen met de gratin 65 minuten in de oven. Lepel regelmatig gesmolten boter over het vlees zodat het goed vochtig blijft. 

  4. 4

    Spoel de boontjes en maak ze schoon. Kook ze in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Snipper de sjalot fijn en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg ook de boontjes toe. Bak ze enkele minuten mee en kruid met peper, zout en bonenkruid. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat zeker 10 minuten rusten voor je het serveert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met kruidenboter, gratin dauphinois en boontjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!