Recept

Curry met kip en gegrilde bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pocheer de kip 8 à 10 minuten in kokend water. Haal vervolgens de pan van het vuur, en laat de kip er nog 10 minuten in. Verwarm de grill van de oven voor op de middelste stand. Spreid de bloemkoolroosjes uit op een bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout en eventueel chilivlokken. Schuif in de oven en gril ongeveer 10 minuten.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en stoof de sjalot glazig. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ze bij de sjalotjes. Laat even meestoven. Voeg het currypoeder toe en roer alles goed om. Schenk er de bouillon en kokosroom bij en laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken op een zacht vuurtje. Mix vervolgens de curry glad. 

  3. 3

    Snij de zoete aardappel en wortel in grove plakken, voeg ze toe aan de currysaus en laat op een zacht vuurtje 15 minuten garen. 

  4. 4

    Blancheer de sluimererwten en broccolini in 4 minuten gaar in gezouten water. Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking.

  5. 5

    Snij de kip in plakken en voeg net voor het serveren toe aan de curry en verdeel over de borden. Schik er telkens rijstnoedels, sluimererwten, broccolini en gegrilde bloemkool bovenop. Werk het geheel af met blaadjes Oost-Indische kers. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Curry met kip en gegrilde bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!