Groene asperges met burrata, zwarte quinoa en tuinkersolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene asperges met burrata, zwarte quinoa en tuinkersolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak de olie. Spoel de tuinkers en mix fijn samen met de druivenpitolie. Zeef voor een mooie gladde olie. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Schil de asperges lichtjes en breek het houtachtige uiteinde af. Blancheer de asperges kort in lichtgezouten water. Haal ze uit het water en laat schrikken onder ijskoud water. 

  4. 4

    Schik de asperges op een bord. Scheur de burrata in stukken en verdeel ze over de asperges. Bestrooi met de zwarte quinoa en werk af met de scheutjes. Druppel er wat tuinkersolie over.
    Lekker met brood

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de quinoa gaar volgens de instructies op de verpakking. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Maak de olie. Spoel de tuinkers en mix fijn samen met de druivenpitolie. Zeef voor een mooie gladde olie. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Schil de asperges lichtjes en breek het houtachtige uiteinde af. Blancheer de asperges kort in lichtgezouten water. Haal ze uit het water en laat schrikken onder ijskoud water. 

  4. 4

    Schik de asperges op een bord. Scheur de burrata in stukken en verdeel ze over de asperges. Bestrooi met de zwarte quinoa en werk af met de scheutjes. Druppel er wat tuinkersolie over.
    Lekker met brood

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.