Recept

Frietjes met steak en gestoofd witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het beste recept voor deze heerlijke Belgische klassieker. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het witloof. Verwijder de buitenste blaadjes en snij de bittere onderkant weg. Stoof het witlof aan in een flinke klont boter. Kruid met peper en zout. Blus het witlof met het tafelbier en laat het op een zacht vuurtje onder deksel garen.

  2. 2

    Wrijf de steaks aan één zijde in met grof gemalen peper. Bak de steak eerst 3 minuten op de 'peperkant' in boter. Draai om en bak de andere kant ook 3 minuten.

  3. 3

    Laat rusten onder aluminiumfolie als je de steak 'bleu' wilt. Voor saignant laat je de steak nog 3 minuten in de oven verder garen, 6 minuten voor 'à point' en 8 minuten voor 'bien quit'.

  4. 4

    Giet het vet uit de pan en flambeer de pan met cognac. Blus met fond, laat inkoken en werk af met een scheutje room. Lekker met frietjes.

Voor de frietjes
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij in frietjes van de gewenste dikte.

  2. 2

    Spoel de rauwe frietjes en dep ze goed droog met een keukendoek. Bak ze in een voorverwarmde friteuse op 150°C gedurende 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 180°C en bak de frietjes nog 3 minuten tot ze mooi goudgeel en knapperig zijn. Serveer met zout en mayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frietjes met steak en gestoofd witloof

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!