Lekker Shop Shop

Gehaktbrood met pistachenoten en appel

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de selder in ringetjes. Stoof de groenten even aan tot ui begint te glanzen. Schil de appelen. Snij 1 appel in kleine blokjes en de andere in schijfjes.

  2. Hak de pistachenoten grof. Meng de gestoofde groentjes met het ei, de havermout, de pistachenoten en de stukjes appel. Breng op smaak met peper en zout. Vorm tot een gehaktbrood.

  3. Druk de schijfjes appel bovenin het gehaktbrood, leg in een ovenschaal en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven.
    Tip: Lekker met een wintersalade van postelein en rucola.
     

Of toch iets anders?

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rodekool met pittig gehaktbrood

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Vleugeltjes met appelcompote en rozijnencrème

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Kalkoen met gehaktbrood, gevulde appels en witloof