Recept

Gehaktbrood met prei en pistachenoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer de prei eens niet bij, maar ín je gehaktbrood. Superlekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 195°C. Spoel de prei. Snij 2 stengels prei in fijne blokjes. Snij de overige stengel in fijne julienne. Stoof de blokjes prei en de julienne van prei in aparte pannen, in olijfolie.

  2. 2

    Hak de pistaches grof. Doe het gehakt in een kom en voeg er het ei, de blokjes prei en de helft van de pistaches aan toe. Pel en pers de knoflook en voeg toe aan het gehakt. Doe er 5 eetlepels paneermeel bij. Kruid met peper en zout. Meng alles goed en vorm een gehaktbrood van het mengsel. Leg het in een ovenschaal, overgiet met 2 eetlepels olijfolie en zet zo’n 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Verwarm intussen de julienne van prei. Haal het gehaktbrood uit de oven, werk af met de prei en de rest van de pistaches en kruid met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gehaktbrood met prei en pistachenoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!