Recept

Pompoenquiche met laagjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk feestelijke, vegetarische quiche.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Meng de bloem met de polenta en een snuifje zout. Voeg de boter en geraspte parmezaan toe en kneed tot een kruimelig deeg. Vorm er een bal van, duw die tot een schijf en leg 20 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Leg de plakjes pompoen met de ongepelde knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout, komijnpoeder en chilivlokken. Zet 40 min. in de oven.

  3. 3

    Pel de uien en snij ze in plakjes, besprenkel met olijfolie en leg ze 20 minuten bij de pompoen. Haal de pompoen en ui uit de oven. Meng de geperste knoflook erdoor. Voeg de cranberry's en pijnboompitjes toe. Zet opzij. 

  4. 4

    Blancheer de spinazie, laat uitlekken en druk het vocht eruit. Meng de helft van de spinazie onder de ricotta, kruid met peper en zout.

  5. 5

    Rol het deeg uit in 2 plakken van 0,5 cm dik en iets groter dan je bakvorm. Leg de helft van het deeg in de met bakpapier beklede vorm. Schep er 1/3 van de pompoenvulling op, daarop de helft van de spinazievulling, en herhaal. Schep er tenslotte de rest van de pompoenvulling op. Sluit met de tweede lap deeg. Bestrijk met ei. 

  6. 6

    Dek de quiche af met zilverpapier en bak 40 minuten in de oven. Neem het zilverpapier weg en laat nog 10 minuten extra in de oven staan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenquiche met laagjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!