Pompoenquiche met laagjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoenquiche met laagjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Meng de bloem met de polenta en een snuifje zout. Voeg de boter en geraspte parmezan toe en kneed tot een kruimelig deeg. Bol op en leg 20 minuten in de koelkast. 

  2. 2

    Leg de plakjes pompoen met de ongepelde knoflook op en met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout, komijnpoeder, en chilivlokken. Zet 40 min in de oven.

  3. 3

    Pel de uien en snij in schijfjes, besprenkel met olijfolie en leg ze 20 minuten bij de pompoen. Haal de pompoen en ui uit de oven. Meng de uitgeperste knoflook eronder. Voeg de cranberry's en pijnboompitjes toe. Zet opzij. 

  4. 4

    Blancheer de spinzazie, laat uitlekken en druk het vocht eruit. Meng de helft van de spinazie onder de ricotta, kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Rol het deeg uit in 2 delen van 0,5 cm dik. Leg de helft van het deeg in de met bakpapier beklede vorm. Schep de helft van de ricotta,  de spinazie en de geitenkaas erin. Herhaal en sluit met het tweede deeg. Bestrijk met ei. 

  6. 6

    Dek de quiche af met zilverpapier en bak 40 minuten in de oven. Neem het zilverpapier weg en zet nog 10 minuten extra in de oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 180°C. Meng de bloem met de polenta en een snuifje zout. Voeg de boter en geraspte parmezan toe en kneed tot een kruimelig deeg. Bol op en leg 20 minuten in de koelkast. 

  2. 2

    Leg de plakjes pompoen met de ongepelde knoflook op en met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout, komijnpoeder, en chilivlokken. Zet 40 min in de oven.

  3. 3

    Pel de uien en snij in schijfjes, besprenkel met olijfolie en leg ze 20 minuten bij de pompoen. Haal de pompoen en ui uit de oven. Meng de uitgeperste knoflook eronder. Voeg de cranberry's en pijnboompitjes toe. Zet opzij. 

  4. 4

    Blancheer de spinzazie, laat uitlekken en druk het vocht eruit. Meng de helft van de spinazie onder de ricotta, kruid met peper en zout. 

  5. 5

    Rol het deeg uit in 2 delen van 0,5 cm dik. Leg de helft van het deeg in de met bakpapier beklede vorm. Schep de helft van de ricotta,  de spinazie en de geitenkaas erin. Herhaal en sluit met het tweede deeg. Bestrijk met ei. 

  6. 6

    Dek de quiche af met zilverpapier en bak 40 minuten in de oven. Neem het zilverpapier weg en zet nog 10 minuten extra in de oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.