• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Krieltjes met beenham en tartaarsaus in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, aardappeltjes smaakten nog nooit zo goed. Serveer deze feestelijke aardappelsalade zoals Ilse in een glaasje, en je aperitief kan niet meer stuk. Lekker met een stukje ham.

bereiding
  1. 1

    Halveer de krieltjes zonder ze te schillen en kook ze beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Breek het ei en voeg er mosterd, citroensap en een klein scheutje olie aan toe. Mix het geheel en voeg er geleidelijk olie aan toe. Kruid met peper en zout. Hak de kappertjes fijn, pers de knoflook en meng met de mayonaise en de gehakte peterselie.

  3. 3

    Pluk de ham van het been of snij de beenham in stukjes.

  4. 4

    Lepel wat van de tartaarsaus in een glaasje, leg er twee halve krieltjes in en een mooi stukje ham. Werk af met een kappertje en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Halveer de krieltjes zonder ze te schillen en kook ze beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Breek het ei en voeg er mosterd, citroensap en een klein scheutje olie aan toe. Mix het geheel en voeg er geleidelijk olie aan toe. Kruid met peper en zout. Hak de kappertjes fijn, pers de knoflook en meng met de mayonaise en de gehakte peterselie.

  3. 3

    Pluk de ham van het been of snij de beenham in stukjes.

  4. 4

    Lepel wat van de tartaarsaus in een glaasje, leg er twee halve krieltjes in en een mooi stukje ham. Werk af met een kappertje en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.