• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza als aperitiefhapje met kaas dipsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doe eens origineel deze feestdagen en serveer een stuk krokante pizza met een hippe cheese-dip. Succes verzekerd! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Hak de olijven en de zongedroogde tomaten fijn. Rol het pizzadeeg open. Verdeel het deeg in drie delen, maar snij het deeg niet helemaal door. Verdeel de gehakte olijven en zongedroogde tomaatjes over het middelste gedeelte, strooi er nog wat chilipoeder en oregano over.

  3. 3

    Vouw het pizzadeeg dicht. Snij met een pizzaroller de pizza in reepjes van ongeveer 2 cm dik, leg ze op een bakplaat met bakpapier, prik ze in met een vork en besprenkel met wat olijfolie. Bak 5 à 8 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Warm de zure room en ricotta op een zacht vuurtje op, roer er de geraspte mozzarella door en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Leg een bodempje van de cheese-dip in de glaasjes, steek er een reepje pizza in, werk af met een takje verse oregano en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Hak de olijven en de zongedroogde tomaten fijn. Rol het pizzadeeg open. Verdeel het deeg in drie delen, maar snij het deeg niet helemaal door. Verdeel de gehakte olijven en zongedroogde tomaatjes over het middelste gedeelte, strooi er nog wat chilipoeder en oregano over.

  3. 3

    Vouw het pizzadeeg dicht. Snij met een pizzaroller de pizza in reepjes van ongeveer 2 cm dik, leg ze op een bakplaat met bakpapier, prik ze in met een vork en besprenkel met wat olijfolie. Bak 5 à 8 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Warm de zure room en ricotta op een zacht vuurtje op, roer er de geraspte mozzarella door en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Leg een bodempje van de cheese-dip in de glaasjes, steek er een reepje pizza in, werk af met een takje verse oregano en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.