Recept

Lasagne mozzarella met tapenade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het Zuiden op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de bolletjes mozarella in plakjes.

    Spel de tomaten en snij ze in schijfjes.

    Blancheer kort de groene asperges en snij ze in twee.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook de vellen lasagne in ruim wat gezouten water beetgaar.

  3. 3

    Mix de olijven in een blender (of stamp ze fijn in een vijzel) met de knofook, de ongezouten ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes en 2 dl olijfolie.

    Breng de tapenade op smaak met zwarte peper en citroensap.

  4. 4

    Schik de tomaten en mozzarellaplakjes tussen de lasagnevellen en doe op elk mozzarellaplakje een theelepel tapenade.

    Werk af met de groene asperges en schenk er nog wat olijfolie over.

  5. 5

    Zet enkele minuten in een de oven tot de kaas licht gesmolten is.

    Serveer met ciabatta.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne mozzarella met tapenade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!