Recept

Hertenkalf met bramensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor tijdens de feestdagen!

bereiding
  1. 1

    Schenk de rode wijn, port en de rode wijnazijn in een middelgrote pan, doe er de suiker bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur tot de saus is ingekookt en de gewenste dikte heeft. Doe er de diepvriesbraambessen bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

  2. 2

    Stamp de jeneverbessen grof in de vijzel, samen met het korianderzaad, peper en zout. Wrijf het gebraad grondig in met de kruidenrub. Bak het vlees 2 à 3 minuten aan elke kant in een scheutje hete olijfolie, in een ovenvaste pan.

  3. 3

    Voeg de boter, rozemarijn en tijm toe, lepel het over het vlees en schuif de pan nog 12 min. in de oven. Lepel geregeld het braadvocht over het vlees. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

  4. 4

    Snij het vlees in plakken en serveer met de bramensaus, wat verse bramen en geroosterde bietjes.

Lekker met geroosterde bietjes
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schrob 6 rode bietjes schoon. Leg 6 velletjes aluminiumfolie klaar. Leg 1 bietje op elk vel aluminiumfolie, leg er 1 teentje knoflook bij, bsprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Sluit de papillotjes en leg deze 50 minuten in de oven. Haal de pakketjes uit de oven, maak ze open en snij de bietjes doormidden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hertenkalf met bramensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!