Recept

Zalmhaasje op de grill met crème van mierikswortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor een zalmhaasje op de grill met crème van mierikswortel is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen. Snij ze in flinterdunne plakjes, maar niet helemaal door. De plakjes moet onderaan nog vastzitten. Smelt de boter met 2 el olijfolie. Schik de aardappelen in een ovenschaal met de teentjes knoflook en bestrijk met de helft van het olie-botermengsel. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Bak de aardappelen 30 minuten in de oven. Spoel de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en snip- per jn. Bestrijk de aardappelen nogmaals met het olie-boter- mengsel en bestrooi met de tijm en rozemarijn. Bak 30 minuten.

  3. 3

    Klop de room bijna stijf. Voeg de mierikswortel toe, kruid met peper en meng. Spoel de spinazie en laat slinken in hete olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat goed uitlekken.

  4. 4

    Verwarm olijfolie in een grillpan. Bak de zalm 2 minuten per kant, maar zorg dat de binnenkant roze blijft. Kruid met peper. Serveer de zalm met spinazie, aardappeltjes en mierikswortelroom en werk af met dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmhaasje op de grill met crème van mierikswortel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!