Recept

Salade met eend en komkommerspaghetti

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Wrijf de eendenborstfilets in met olijfolie en kruid royaal met het vijfkruidenpoeder, peper en zout. Zet een braadpan met dikke bodem op hoog vuur (zonder vetstof) en bak de eendenborstfilets 6 minuten op de velkant. Zet het vuur wat lager en laat ze nog 2 minuten bakken. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder zilverpapier.

 2. 2

  Halveer de pruimen en verwijder de steen. Doe ze in een pannetje met 4 eetlepels water en de rest van de ingrediënten voor de dressing en laat 15 à 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pruimen tot moes gekookt zijn. Laat lichtjes afkoelen. Verwijder de schil, doe de pruimen terug in de pan en pureer ze. Breng ze op smaak met nog wat extra rijstazijn of sojasaus.

 3. 3

  Snij de eendenborstfilets in kleine stukjes. Snij de komkommer met een spiraalsnijder of een juliennemesje in lange repen. Snij het pepertje in fijne ringetjes. Meng de komkommer en het pepertje met de scheutjes, de blaadjes van de koriander en munt en de stukjes eend. Lepel er wat van de pruimendressing over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met eend en komkommerspaghetti

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!