Recept

Visballetjes met pittige avocadosalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de sneetjes brood weken in de melk. Pel en snipper de sjalotten en snij de vis in kleine stukjes. Meng het geweekte brood met de helft van de sjalotten, de vis, de eieren en de bloem. Hak de peterselie  fijn en meng de helft onder de vismengeling. Breng op smaak met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel oestersaus en flink wat zwarte peper van de molen. Kneed de mengeling met je handen tot een samenhangend geheel en vorm er kleine balletjes van. Voeg een extra scheutje melk of een beetje paneermeel toe als je het beslag te droog of te nat vindt.

  2. 2

    Verhit een scheutje plantaardige olie in een pan en korst de balletjes aan. Laat ze rustig afgedekt verder garen.

  3. 3

    Maak de salade. Verwijder de zaadlijst uit de chilipeper en hak de peper fijn. Meng de chilipeper met de rest van de sjalotten, het limoensap, de mosterd, de wittewijnazijn en 4 eetlepels plantaardige olie tot een vinaigrette. Snij de paprika’s in dunne reepjes en de avocado’s in fijne plakjes. Schep om samen met de spinazie en besprenkel met de vinaigrette.

  4. 4

    Verdeel de salade over de borden. Schep op elk bord enkele visballetjes en werk af met de rest van de gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visballetjes met pittige avocadosalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!