Recept

Bloemkoolsalade met krokant broodkruim en olijven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en laat verder afkoelen. Maak intussen de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes.

  2. 2

    Maal het brood met een paar pulsen van de mixer tot een niet te fijn kruim. Rooster dit zonder vetstof goudbruin in een koekenpan met anti- aanbaklaag, op een middelhoog vuur. Sprenkel er wat olijfolie over, bak nog heel even verder en kruid af met peper en zout.

  3. 3

    Kook of stoom de bloemkoolroosjes in een paar minuten beetgaar in een bodem lichtgezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken.

  4. 4

    Roer de ciderazijn en de olijfolie met de saffraan en wat peper en zout tot een vinaigrette en meng deze door de bloemkoolroosjes.

  5. 5

    Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze even afkoelen. Pel de hardgekookte eieren en prak ze grof. Laat de kappertjes uitlekken.

  6. 6

    Schik de saffraan-bloemkoolroosjes op een schaal en bestrooi met broodkruim, ei, pijnboompitten en gehakte peterselie. Werk af met de kappertjes en olijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsalade met krokant broodkruim en olijven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!