Recept

Tomatentaart (2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij voor het deeg de boter in stukjes. Kneed samen met de bloem in de keukenrobot tot een kruimelige massa. Voeg 3 el ijswater toe en kneed verder tot een homogeen deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in twee delen als je met twee bakvormen werkt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er de bakvorm(en) mee. Prik de deegbodem meermaals in met een vork, leg er een vel bakpapier op en strooi er bakparels over. Bak de deegbodem in 10 minuten goudbruin in de oven en laat ze in de vorm afkoelen.

  3. 3

    Spoel de bieslook, schud droog en snipper fijn. Klop beide kazen met de geraspte citroenschil en de olijfolie tot een gladde crème en roer er de bieslook door. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de kaascrème over de bodems. Spoel de tomaten, verwijder de kroontjes en snij de steelaanzet weg. Snij de tomaten in dunne schijfjes en beleg er de taartbodems mee. Spoel het basilicum, pluk de blaadjes en werk er de tomatentaart mee af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatentaart (2)

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!