Recept

Marmercake met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Topreceptje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 160°C.

  2. 2

    Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker romig in de keukenmachine of met de mixer. Voeg er een voor een de eieren aan toe en klop glad. Doe er de bloem bij en spatel die luchtig door het beslag. Verdeel het beslag in 2 porties.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie en roer hem met het cacaopoeder door één deel van het beslag. Meng goed.

  4. 4

    Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem. Schep het witte beslag in de bakvorm en schep daarop het chocoladebeslag. Ga met een mes of een spatel door de twee lagen van het beslag, zonder dat je de bodem van de vorm raakt, om het marmereffect te krijgen.

  5. 5

    Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster. Garneer de tulband met wat poedersuiker en suikersterretjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Marmercake met chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!