Recept

Gegrilde avocado's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill. Rooster de paprika’s tot ze zwart zijn, keer ze regelmatig om. Doe ze in een plastic zak, laat 10 minuten rusten en pel.

  2. 2

    Maak de saus. Snij de steeltjes van de pepers en verwijder de zaadlijsten. Rooster ze in een droge pan tot de geur vrijkomt. Doe ze in een blender en overgiet met hete kippenbouillon. Laat 30 minuten rusten. Pel de knoflook en doe samen met de tomaten en paprika’s bij de pepers en mix glad.

  3. 3

    Verwarm 4 eetlepels olijfolie en roer de bloem erdoor, laat 2 minuten bakken. Voeg de pepersaus toe en doe er ook het chilipoeder, de komijn, de tijm, het paprikapoeder, de suiker en de oregano bij. Breng aan de kook, laat zacht 30 minuten inkoken. Roer met een houten lepel. Trek met je vinger een streep op het lepelblad. Als de streep niet meer doorloopt, is de saus klaar.

  4. 4

    Verwarm een grillpan of barbecue. Snij de avocado’s overlangs door en verwijder de pit. Rooster 2 minuten op de snijkant op de grill.

  5. 5

    Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Vul de avocado’s met een lepeltje bonen en wat enchiladasaus en strooi er geraspte kaas over. Leg de avocado’s terug op de barbecue en gril ze op de velkant 2 à 3 minuten tot de kaas gesmolten is. Werk af met de zure room en lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde avocado's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!