Recept

Red velvet cupcakes met chocolade-superfood-reep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lekkere red velvet cupcakes zijn het perfecte dessert voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Bekleed een ovenschaal van 20 x 20 cm met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg er vanille en grof zout aan toe. Giet in de ovenschaal en verdeel er de pistachenoten, gojibessen en geraspte kokos over. Laat minstens 2 uur opstijven in de diepvriezer.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef de bloem met het cacaopoeder en meng er het zout door. Klop de zachte boter met de suiker en het vanille-extract in een keukenrobot of met een garde tot een zacht en luchtig mengsel. Doe er een voor een de eieren en de kleurstof bij.

  3. 3

    Doe de azijn in een beker en roer er het bakpoeder door tot het bruist. Voeg het toe aan het beslag.

  4. 4

    Zet papieren cupcakevormpjes in een muffinvorm. Vul voor drie vierde met het beslag en bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze 2 uur afkoelen op een rooster voor je ze afwerkt.

  5. 5

    Klop voor de afwerking de room tot slagroom. Klop in een andere kom de mascarpone, de suiker en de vanille los. Spatel de room door het mascarponemengsel en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Snij het bovenste kapje van de cupcakes. Vul de cupcakes met de mascarponecrème en zet het kapje er weer op. Spuit hier nog een toefje van de crème op en werk af met een framboosje. Werk zo alle cupcakes af.

  7. 7

    Haal de chocoladerepen voor het serveren uit de diepvriezer en breek in stukken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Red velvet cupcakes met chocolade-superfood-reep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!