Tarte tatin van vergeten groenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarte tatin van vergeten groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze tarte tatin van vergeten groenten is lekker, makkelijk, goedkoop... en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven tot 220°C. Maak de groenten schoon en snij de wortelen, pastinaken, raapjes, zoete aardappel en rode biet in plakjes. Verdeel over 2 grote bakplaten, besprenkel met olie en azijn en bestrooi met peper en zout. Schuif een halfuur in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Schud ze halverwege om.

  2. 2

    Doe de suiker met 80 ml water in een steelpannetje en roer tot de suiker is opgelost. Verhoog het vuur en kook, zonder te roeren, 6 à 8 minuten, of tot de kara- mel goudbruin kleurt. Haal van het vuur en voeg er voorzichtig de rodewijnazijn aan toe.

  3. 3

    Giet de karamel gelijkmatig op de bakplaat. Leg de groenten overlappend op de karamel en bestrooi met de kaas. Leg de 4 plakjes deeg op de groenten, duw de randen naar binnen en zet de taart in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200°C en bak 20 minuten. Verlaag tot 180°C en bak nog eens 20 minuten.

  4. 4

    Laat 5 minuten rusten, stort de tarte tatin voorzichtig uit op een snijplank. Snij in vierkantjes en serveer met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven tot 220°C. Maak de groenten schoon en snij de wortelen, pastinaken, raapjes, zoete aardappel en rode biet in plakjes. Verdeel over 2 grote bakplaten, besprenkel met olie en azijn en bestrooi met peper en zout. Schuif een halfuur in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Schud ze halverwege om.

  2. 2

    Doe de suiker met 80 ml water in een steelpannetje en roer tot de suiker is opgelost. Verhoog het vuur en kook, zonder te roeren, 6 à 8 minuten, of tot de kara- mel goudbruin kleurt. Haal van het vuur en voeg er voorzichtig de rodewijnazijn aan toe.

  3. 3

    Giet de karamel gelijkmatig op de bakplaat. Leg de groenten overlappend op de karamel en bestrooi met de kaas. Leg de 4 plakjes deeg op de groenten, duw de randen naar binnen en zet de taart in de oven. Verlaag de temperatuur tot 200°C en bak 20 minuten. Verlaag tot 180°C en bak nog eens 20 minuten.

  4. 4

    Laat 5 minuten rusten, stort de tarte tatin voorzichtig uit op een snijplank. Snij in vierkantjes en serveer met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.