Recept

Blini's met kwarteleitjes en gerookte vis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Minipannenkoekjes en mini-eitjes: de perfecte match.

bereiding
  1. 1

    Vul een steelpan voor de helft met water en breng aan de kook. Snij de gerookte vis in 12 niet te grote stukken en zet opzij. Maak de 12 eitjes voorzichtig open en zet ze in hun schaal terug in de eierdoos, klaar om te pocheren.

  2. 2

    Zet het vuur lager, doe een flinke scheut azijn in het water en pocheer de kwarteleitjes een voor een telkens ± 1 minuut – laat het water voor elk eitje tel- kens zacht kolken met een houten lepel. Schep de eitjes met een schuimspaan voorzichtig uit het kokende water en laat ze schrikken in koud water. Laat uitlekken op keukenpapier en zet ze opzij.

  3. 3

    Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij het vruchtvlees in fijne lucifertjes en roer er de azijn door. Schep op elke blini een toefje zure room en beleg met een stukje gerookte vis, een kwarteleitje en een paar appelreepjes. Werk af met peper en zout, olijfolie en waterkers.

Drankje
  1. 1

    Leng 250 ml wodka aan met 750 ml bessensap naar keuze. Giet over in een mooie karaf en laat minstens 4 uur koelen tot het drankje ijskoud is. Garneer met bessen naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blini's met kwarteleitjes en gerookte vis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!