Recept

Zoete aardappel gevuld met peer, geitenkaas en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de zoete aardappelen, hol ze uit, maar laat ± 1 cm vruchtvlees zitten. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

  2. 2

    Meng de zoete aardappel en peer met de helft van de geitenkaas en de kruiden. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geitenkaas en 3⁄4 van de gehakte walnoten. Leg in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Spoel de veldsla en meng met de rode ui en de rest van de noten. Maak een vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng op smaak met peper, zout en honing. Sprenkel over de sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zoete aardappel gevuld met peer, geitenkaas en noten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de zoete aardappelen, hol ze uit, maar laat ± 1 cm vruchtvlees zitten. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

  2. 2

    Meng de zoete aardappel en peer met de helft van de geitenkaas en de kruiden. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geitenkaas en 3⁄4 van de gehakte walnoten. Leg in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Spoel de veldsla en meng met de rode ui en de rest van de noten. Maak een vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng op smaak met peper, zout en honing. Sprenkel over de sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!