Zoete aardappel gevuld met peer, geitenkaas en noten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zoete aardappel gevuld met peer, geitenkaas en noten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de zoete aardappelen, hol ze uit, maar laat ± 1 cm vruchtvlees zitten. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

  2. 2

    Meng de zoete aardappel en peer met de helft van de geitenkaas en de kruiden. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geitenkaas en 3⁄4 van de gehakte walnoten. Leg in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Spoel de veldsla en meng met de rode ui en de rest van de noten. Maak een vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng op smaak met peper, zout en honing. Sprenkel over de sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de zoete aardappelen, hol ze uit, maar laat ± 1 cm vruchtvlees zitten. Snij de rest van het vruchtvlees in blokjes. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.

  2. 2

    Meng de zoete aardappel en peer met de helft van de geitenkaas en de kruiden. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Vul er de aardappelen mee en bestrooi met de rest van de geitenkaas en 3⁄4 van de gehakte walnoten. Leg in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Spoel de veldsla en meng met de rode ui en de rest van de noten. Maak een vinaigrette met 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn. Breng op smaak met peper, zout en honing. Sprenkel over de sla.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.