Recept

Geroosterde bloemkoolsoep met gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bol knoflook op een vel aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Vouw dicht en rooster de knoflook 30 minuten in de oven.

  2. 2

    Verdeel 1⁄2 bloemkool in roosjes, snij de roosjes in flinterdunne plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bloemkool erop. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie. Rooster de bloemkool 10 tot 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Meng het gehakt met de eidooier, paneer- meel en tijmblaadjes. Kruid met peper en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel. Kook ze gaar in gezouten water.

  4. 4

    Pel en snipper de ui. Verdeel de rest van de bloemkool in roosjes. Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg de bloemkoolroosjes, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Laat 25 minuten koken, haal het kruidentuiltje eruit en mix fijn.

  5. 5

    Druk de geroosterde knoflookteentjes uit de vliesjes. Doe ze bij de soep en mix. Schep de gehaktballetjes door de soep.

  6. 6

    Hou enkele takjes waterkers apart voor de afwerking. Mix de rest met 100 ml olijfolie. Schep de soep en de geroosterde bloemkool in kommen of borden. Bestrooi met amandelschilfers, lijnzaad en zonnebloempitten. Bedruppel met waterkersolie en werk af met plukjes waterkers.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde bloemkoolsoep met gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!