Recept

Zwarte-quinoasalade met tuinbonen en granaatappel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Spoel de groene kruiden. Snij de steeltjes eraf en meng die met de rietsuiker, olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout. Hou de blaadjes apart. Maak de lente-ui schoon, snij ze in fijne ringetjes en laat weken in de zoetzure dressing.

 2. 2

  Spoel de komkommer en maak de radijzen schoon. Snij in jne plakjes. Spoel de quinoa en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even opzij.

 3. 3

  Verwijder het velletje van de tuinbonen en kook ze gaar in 2 minuten in lichtgezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Dubbeldop ze.

 4. 4

  Spoel de abrikozen, snij ze doormidden, verwijder de pit en snij ze in partjes. Snij de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit. Spoel de rucola en zwier droog.

 5. 5

  Haal de lente-ui en de steeltjes uit de dressing. De steeltjes heb je niet meer nodig. Snipper de blaadjes van de groene kruiden heel jn en meng met de dressing.

 6. 6

  Maak een salade van de gemarineerde lente-ui, quinoa, groenten, de abrikozen en de granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en zout en vul er bokaaltjes mee. Besprenkel met de zoetzure kruidendressing. Hak de amandelen grof en werk de salade ermee af. Geef er pitabroodjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!