Recept

Prei-erwtensoep met bonen en gedroogde ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de sneetjes ham op. Laat 45 tot 55 minuten drogen in de oven, tot ze krokant zijn.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snipper fijn. Pel en halveer de knoflook.

  3. 3

    Stoof de prei aan met de knoflook in olijfolie. Voeg tijm, rozemarijn en laurier toe en bak nog even mee. Schenk er de bouillon bij.

  4. 4

    Laat de witte bonen uitlekken. Voeg ze met de erwten bij de soep. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten sudderen op zacht vuur.

  5. 5

    Verwijder het laurierblad, de tijm en de rozemarijn. Smelt wat boter in een pan. Snij het brood in vierkantjes en bak ze mooi krokant en goudbruin.

  6. 6

    Breek de gedroogde ham in stukjes. Verdeel de soep over warme borden. Werk af met ham en broodkorstjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Prei-erwtensoep met bonen en gedroogde ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!