Bonensoep met wontons
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bonensoep met wontons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een soepje om je vingers bij af te likken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de avond van tevoren de bonen en doe ze in een kom. Overgiet met water en laat een nachtje weken.

  2. 2

    Snij de sjalotten, knoflook, ui en 1 chilipepertje fijn. Halveer de overige chilipepers en verwijder de zaadjes.  Snij de gekookte ham in blokjes. 

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een ruime pan en stoof er de sjalot, knoflook en chilipepertjes in aan. Overgiet met de bouillon.

  4. 4

    Giet de geweekte bonen af en doe ze met de laurierblaadjes bij de bouillon. Laat op middelhoog vuur 40 minuten koken.

  5. 5

    Maak intussen de wontons. Stoof de ui, knoflook en chili aan in de olie en bestrooi met suiker. Laat karamelliseren. Doe er de tomatenpuree bij en laat 1 à 2 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer er de ham door.

  6. 6

    Leg de wontonblaadjes open en schep op elk velletje 1 kl van de vulling. Bestrijk de randjes met eiwit en vouw de velletjes dicht. Duw de randen goed aan.

  7. 7

    Doe de prinsessenbonen bij de kokende bouillon en laat in 10 minuten gaar worden. Kruid met peper en zout. Doe de wontons in de soep en laat 5 minuten meekoken. Serveer goed heet, met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de avond van tevoren de bonen en doe ze in een kom. Overgiet met water en laat een nachtje weken.

  2. 2

    Snij de sjalotten, knoflook, ui en 1 chilipepertje fijn. Halveer de overige chilipepers en verwijder de zaadjes.  Snij de gekookte ham in blokjes. 

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een ruime pan en stoof er de sjalot, knoflook en chilipepertjes in aan. Overgiet met de bouillon.

  4. 4

    Giet de geweekte bonen af en doe ze met de laurierblaadjes bij de bouillon. Laat op middelhoog vuur 40 minuten koken.

  5. 5

    Maak intussen de wontons. Stoof de ui, knoflook en chili aan in de olie en bestrooi met suiker. Laat karamelliseren. Doe er de tomatenpuree bij en laat 1 à 2 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer er de ham door.

  6. 6

    Leg de wontonblaadjes open en schep op elk velletje 1 kl van de vulling. Bestrijk de randjes met eiwit en vouw de velletjes dicht. Duw de randen goed aan.

  7. 7

    Doe de prinsessenbonen bij de kokende bouillon en laat in 10 minuten gaar worden. Kruid met peper en zout. Doe de wontons in de soep en laat 5 minuten meekoken. Serveer goed heet, met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.