Recept

Bonensoep met wontons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een soepje om je vingers bij af te likken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de avond van tevoren de bonen en doe ze in een kom. Overgiet met water en laat een nachtje weken.

  2. 2

    Snij de sjalotten, knoflook, ui en 1 chilipepertje fijn. Halveer de overige chilipepers en verwijder de zaadjes.  Snij de gekookte ham in blokjes. 

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een ruime pan en stoof er de sjalot, knoflook en chilipepertjes in aan. Overgiet met de bouillon.

  4. 4

    Giet de geweekte bonen af en doe ze met de laurierblaadjes bij de bouillon. Laat op middelhoog vuur 40 minuten koken.

  5. 5

    Maak intussen de wontons. Stoof de ui, knoflook en chili aan in de olie en bestrooi met suiker. Laat karamelliseren. Doe er de tomatenpuree bij en laat 1 à 2 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer er de ham door.

  6. 6

    Leg de wontonblaadjes open en schep op elk velletje 1 kl van de vulling. Bestrijk de randjes met eiwit en vouw de velletjes dicht. Duw de randen goed aan.

  7. 7

    Doe de prinsessenbonen bij de kokende bouillon en laat in 10 minuten gaar worden. Kruid met peper en zout. Doe de wontons in de soep en laat 5 minuten meekoken. Serveer goed heet, met brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bonensoep met wontons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!