Recept

Tomatenroomsoep met geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Dompel de tomaten kort onder in kokend water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Haal de harde kern eruit en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Pel de ui en de knoflook. Snipper fijn en fruit aan in de hete olie in een kookpot. Blus met de bouillon, doe de tomaten erbij en breng aan de kook.

  3. 3

    Spoel de tijm, schud droog en bind de takjes samen in een tuiltje. Doe bij de soep en kruid met peper, zout, paprikapoeder en wat suiker. Laat 20 minuten koken. Spoel de scheutjes en laat uitlekken.

  4. 4

    Haal de kookpot van het vuur, verwijder het boeketje tijm en doe de geitenkaas en de room erbij. Mix de soep fijn. Kruid met peper en zout. Verdeel over kommen en werk af met de scheutjes en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatenroomsoep met geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!