Recept

Tomatenroomsoep met croutonspiesje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker met een extraatje

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Schil de aardappel en snij in blokjes. Snipper de ui. Snij de prei in ringen en de selder in boogjes. Hak de tomaten grof.

  2. 2

    Fruit de ui, prei en selder in de boter. Strooi er de suiker over. Doe er de aardappelen en tomaten bij en schep goed om.

  3. 3

    Blus met de kippenbouillon. Voeg de tijm en laurier toe. Kruid met peper en breng aan de kook. Dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

  4. 4

    Snij de korsten van het brood. Snij het brood in dobbelstenen en bak ze rondom goudbruin in olijfolie. Bak in een andere pan de kerstomaatjes kort in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Rijg het brood, de kerstomaatjes en blaadjes basilicum aan een prikker.

  5. 5

    Mix de soep en doe ze door een zeef. Breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel ze over de borden en schenk er een scheutje room bij. Bestrooi met peterselie en werk af met een spiesje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!