Risotto al mirtillo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Risotto al mirtillo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe, roer om en laat in 1 à 2 minuten glazig worden. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.

  2. 2

    Spoel de bosbessen en laat uitlekken. Giet de bouillon bij de rijst als de wijn verdampt is. Voeg 1/3 van de bessen toe. Zet het vuur op de laagste stand en dek de pan af. Laat 8 minuten sudderen.

  3. 3

    Voeg opnieuw 1/3 van de bessen toe en roer goed om. Zet het deksel terug op de pan en laat nog 4 minuten sudderen.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur, roer de boter en de parmezaan door de risotto. Schep de risotto in diepe borden en werk af met de rest van de bosbessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe, roer om en laat in 1 à 2 minuten glazig worden. Blus met de witte wijn en laat even inkoken.

  2. 2

    Spoel de bosbessen en laat uitlekken. Giet de bouillon bij de rijst als de wijn verdampt is. Voeg 1/3 van de bessen toe. Zet het vuur op de laagste stand en dek de pan af. Laat 8 minuten sudderen.

  3. 3

    Voeg opnieuw 1/3 van de bessen toe en roer goed om. Zet het deksel terug op de pan en laat nog 4 minuten sudderen.

  4. 4

    Haal de pan van het vuur, roer de boter en de parmezaan door de risotto. Schep de risotto in diepe borden en werk af met de rest van de bosbessen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.