Taartjes met gekonfijte tomaten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Taartjes met gekonfijte tomaten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de gekonfijte tomaten. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ovenschaal in met olie en leg de tomaten erin met de ui. Bestrooi met de tijm, wat suiker en kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet 1 uur in de oven. Laat nadien 30 minuten rusten.

  2. 2

    Maak intussen het deeg. Meng de bloem met 100 ml lauw water, de olie en een snuifje zout. Kneed tot een vast deeg. Vet een kom in met olie en leg de bal deeg erin. Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen, op kamertemperatuur. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.

  3. 3

    Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit. Steek er 12 kleine cirkels uit. Vet evenveel kleine vormpjes in met olie en bedek ze met de deegcirkels. Druk aan tegen de bodem. Besmeer met een laagje mosterd. Leg er wat gekonfijte tomaten en ui in.

  4. 4

    Bak 25 minuten in de oven, tot de randjes van het deeg goudbruin beginnen te kleuren. Besprenkel met balsamicoazijn, kruid met peper en serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de gekonfijte tomaten. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ovenschaal in met olie en leg de tomaten erin met de ui. Bestrooi met de tijm, wat suiker en kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet 1 uur in de oven. Laat nadien 30 minuten rusten.

  2. 2

    Maak intussen het deeg. Meng de bloem met 100 ml lauw water, de olie en een snuifje zout. Kneed tot een vast deeg. Vet een kom in met olie en leg de bal deeg erin. Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen, op kamertemperatuur. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.

  3. 3

    Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg erop uit. Steek er 12 kleine cirkels uit. Vet evenveel kleine vormpjes in met olie en bedek ze met de deegcirkels. Druk aan tegen de bodem. Besmeer met een laagje mosterd. Leg er wat gekonfijte tomaten en ui in.

  4. 4

    Bak 25 minuten in de oven, tot de randjes van het deeg goudbruin beginnen te kleuren. Besprenkel met balsamicoazijn, kruid met peper en serveer lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?