Recept

Amandel-semifreddo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Rooster de amandelen goudbruin in een koekenpan zonder vetstof en laat ze afkoelen. Splits de eieren en hou het eiwit apart. Snij het vanillestokje overlangs doormidden en schraap er het merg uit.

  2. 2

    Doe de eidooiers in een metalen mengkom. Klop samen met de poedersuiker, het vanillemerg en de amaretto au bain-marie tot een dik-vloeibare bleke crème. Zet de kom in een ijsbad om het kookproces te stoppen en blijf kloppen tot de crème volledig is afgekoeld.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf en spatel ‘m door de eicrème. Klop de eiwitten stijf met de donkere suiker en spatel ook die door de crème. Roer er de helft van de geroosterde amandelen door.

  4. 4

    Vet de vorm in met olie, bekleed met een groot vel vershoudfolie en laat dat ruim over de randen hangen. Schep het ijsmengsel in de vorm. Spatel de bovenkant glad en vouw er de folie over. Laat minstens 6 uur opstijven in de diepvries.

  5. 5

    Haal de semifreddo 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en laat rusten in de vorm. Hak de rest van de amandelen grof. Vouw de folie open en keer de vorm om op een serveerschaal. Verwijder de folie en bestrooi de semifreddo met de amandelcrunch.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandel-semifreddo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!