Vlierbloesembeignets
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vlierbloesembeignets

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Splits de eieren. Klop de dooiers met de wijn, suiker, vanillesuiker en bloem tot een glad beslag. Roer de boter onder het beslag en laat 20 minuten rusten.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en schep voorzichtig onder het beslag.

  3. 3

    Dompel de vlierbloesemschermen even in het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

  4. 4

    GOED VASTHOUDEN!
    Van de beignets eet je enkel de bloesem. De steeltjes zijn handig om ze vast te houden, maar gooi je achteraf weg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schud de vlierbloesemschermen goed uit. Splits de eieren. Klop de dooiers met de wijn, suiker, vanillesuiker en bloem tot een glad beslag. Roer de boter onder het beslag en laat 20 minuten rusten.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en schep voorzichtig onder het beslag.

  3. 3

    Dompel de vlierbloesemschermen even in het beslag en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

  4. 4

    GOED VASTHOUDEN!
    Van de beignets eet je enkel de bloesem. De steeltjes zijn handig om ze vast te houden, maar gooi je achteraf weg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.