Spiraal van filodeeg met lam
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiraal van filodeeg met lam

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak de abrikozen jn. Pel en snipper de ui en de knoflook, stoof glazig in wat olie. Voeg het gehakt en de abrikozen toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roerbak tot al het vocht verdampt is. Roer er de amandelen door en breng op smaak met peper en zout. Laat lauw worden.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter. Leg het deeg open, bestrijk elk vel met gesmolten boter. Leg de vellen deeg in de lengte aan elkaar: ze moeten elkaar voor 1/3 overlappen.

  3. 3

    Verdeel het lamsgehakt in het midden over het deeg. Rol het deeg op en rol tot een spiraal. Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de losgeklopte eidooier. Bestrooi met sesamzaadjes en bak in 25 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de abrikozen jn. Pel en snipper de ui en de knoflook, stoof glazig in wat olie. Voeg het gehakt en de abrikozen toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roerbak tot al het vocht verdampt is. Roer er de amandelen door en breng op smaak met peper en zout. Laat lauw worden.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter. Leg het deeg open, bestrijk elk vel met gesmolten boter. Leg de vellen deeg in de lengte aan elkaar: ze moeten elkaar voor 1/3 overlappen.

  3. 3

    Verdeel het lamsgehakt in het midden over het deeg. Rol het deeg op en rol tot een spiraal. Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de losgeklopte eidooier. Bestrooi met sesamzaadjes en bak in 25 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?