Baklava(2)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Baklava(2)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Grieks dessert.
 

bereiding
  1. 1

    Voor het notenmengsel: meng in een kom de walnoten, de amandelen, de suiker en het kaneel. Zet apart.

  2. 2

    Voor de siroop: breng in een steelpan het water aan de kook met de suiker, de honing, de geraspte citroen- en sinaasappelschil en het kaneelstokje. Zet het vuur laag en laat inkoken tot een siroop. Zet apart.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een steelpan. Vet met een kwastje de vellen filodeeg in, zoals vermeld op de verpakking. Zet apart.

  4. 4

    Beboter de bodem van een vierkante ovenschaal. Leg drie vellen filodeeg in de schaal. Verdeel de helft van het notenmengsel over het filodeeg. Leg er 3 vellen filodeeg op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met vellen filodeeg. Zet 15 minuten koel weg. Snij de baklava in kleine vierkantjes.

  5. 5

    Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 15 minuten garen. Zet 10 minuten apart. Giet 500 ml siroop over de baklava en wacht tot al het vocht opgenomen is. Voeg indien nodig de rest van de siroop toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Voor het notenmengsel: meng in een kom de walnoten, de amandelen, de suiker en het kaneel. Zet apart.

  2. 2

    Voor de siroop: breng in een steelpan het water aan de kook met de suiker, de honing, de geraspte citroen- en sinaasappelschil en het kaneelstokje. Zet het vuur laag en laat inkoken tot een siroop. Zet apart.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een steelpan. Vet met een kwastje de vellen filodeeg in, zoals vermeld op de verpakking. Zet apart.

  4. 4

    Beboter de bodem van een vierkante ovenschaal. Leg drie vellen filodeeg in de schaal. Verdeel de helft van het notenmengsel over het filodeeg. Leg er 3 vellen filodeeg op. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met vellen filodeeg. Zet 15 minuten koel weg. Snij de baklava in kleine vierkantjes.

  5. 5

    Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 15 minuten garen. Zet 10 minuten apart. Giet 500 ml siroop over de baklava en wacht tot al het vocht opgenomen is. Voeg indien nodig de rest van de siroop toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.