Homemade warmgerookte zalm
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Homemade warmgerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat de plank minstens 3 à 4 uur – of een hele nacht – weken in koud water. Zet er een gewicht op zodat ze niet gaat drijven. Droog de plank af en wrijf licht in met arachideolie.

  2. 2

    Spoel de lente-uitjes en dep ze droog. Maak ze schoon en snij ze in ringetjes. Wrijf het stuk zalm aan beide kanten in met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de zalm op de plank en strooi er de lente-uitjes over.

  3. 3

    Wacht tot de grootste hitte van de barbecue is weggetrokken. Leg de plank met de zalm rechtstreeks op de nagloeiende houtskool en dek de barbecue af met het deksel of leg een paar stukken aluminiumfolie over de plank met de zalm. Zorg ervoor dat de folie bol staat, zodat de ontwikkelende rook vrij over de vis kan gaan.

  4. 4

    Check na 20 minuten of de zalm klaar is: als de eiwitten wit gestold zijn aan de buitenkant, is de vis klaar. Haal de plank met ovenwanten van de houtskool, druppel naar smaak
    wat citroensap over de zalm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de plank minstens 3 à 4 uur – of een hele nacht – weken in koud water. Zet er een gewicht op zodat ze niet gaat drijven. Droog de plank af en wrijf licht in met arachideolie.

  2. 2

    Spoel de lente-uitjes en dep ze droog. Maak ze schoon en snij ze in ringetjes. Wrijf het stuk zalm aan beide kanten in met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de zalm op de plank en strooi er de lente-uitjes over.

  3. 3

    Wacht tot de grootste hitte van de barbecue is weggetrokken. Leg de plank met de zalm rechtstreeks op de nagloeiende houtskool en dek de barbecue af met het deksel of leg een paar stukken aluminiumfolie over de plank met de zalm. Zorg ervoor dat de folie bol staat, zodat de ontwikkelende rook vrij over de vis kan gaan.

  4. 4

    Check na 20 minuten of de zalm klaar is: als de eiwitten wit gestold zijn aan de buitenkant, is de vis klaar. Haal de plank met ovenwanten van de houtskool, druppel naar smaak
    wat citroensap over de zalm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.