Recept

Poolse stoofpot met worst en kool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Poolse klassieker bomvol smaak.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Maak de wittekool schoon en snij ze in reepjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Snij ze niet te klein, zodat ze niet volledig uit elkaar vallen tijdens het garen. Halveer de gedroogde pruimen. Snij de worsten in stukken van ongeveer 3 cm.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een (gietijzeren) kookpot en bak de stukken rookworst en braadworst kort goudbruin. Haal ze uit de pan en doe de ui, de knoflook, de wortelen en de wittekool in de pan. Stoof ze 1 minuut. Voeg de worsten, de tomatenpuree, de laurier, de jeneverbesjes, de pruimen, de aardappelen en de bouillon toe en laat het stoofpotje ongeveer 40 minuten garen.

  3. 3

    Breng de stoofpot op smaak met de mosterd, peper en zout en serveer. Geef er nog wat mosterd apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Poolse stoofpot met worst en kool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!