Recept

Kalfsstoofvlees stroganoff

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals dit kalfsstoofvlees stroganoff.

Lekker met kroketjes en kropsla. Tip van Sofie: “Zure room schift snel. Laat het stoofvlees dus niet te lang doorwarmen nadat je die hebt toegevoegd en roer regelmatig om. Met gewone kookroom is het risico op schiften kleiner, maar ik vind dat de zure room echt de smaak van dit stoofvlees maakt.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm wat boter in een pan en bak de blokjes kalfsstoofvlees in porties bruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Doe ze in een stoofpan. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Zet het vuur wat lager. Bak de sjalot en de knoflook glazig in de pan waarin je het vlees hebt gebakken, bestrooi ze met het paprikapoeder, roer er de tomatenpuree door en blus met de kalfsfond. Doe dit alles bij het vlees.

  3. 3

    Doe er ook de takjes tijm bij. Zet het deksel op de stoofpan en laat ongeveer 2 uur garen op heel laag vuur, tot het vlees lekker zacht is. Kijk geregeld of er nog voldoende vocht in de pan is en voeg eventueel een scheutje water toe. Gebruik niet té veel water, want straks komt er nog zure room bij de saus.

  4. 4

    Bak de champignons in wat olie, kruid ze met peper en voeg ze samen met de zure room toe aan het vlees. Schep om en laat even doorwarmen zonder te koken. Kruid het stoofvlees met peper en zout en werk af met de fijngehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfsstoofvlees stroganoff

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!