Salade van vijgen, gebakken appeltjes en prosciutto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van vijgen, gebakken appeltjes en prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Besprenkel met citroensap. Zet een pan met boter op het vuur en bak er de partjes appel in. Knijp er wat honing over uit zodat ze lichtjes karamelliseren.

  2. 2

    Spoel de rucola en zwier droog. Spoel de vijgen en snij in partjes. Hak de noten grof en rooster ze kort in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Schik de rucola op een groot bord en besprenkel met olijfolie en wittewijnazijn. Schik er de partjes vijg, gebakken appel en plakjes prosciutto op. Kruid met peper en zout, bestrooi met de gehakte noten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Besprenkel met citroensap. Zet een pan met boter op het vuur en bak er de partjes appel in. Knijp er wat honing over uit zodat ze lichtjes karamelliseren.

  2. 2

    Spoel de rucola en zwier droog. Spoel de vijgen en snij in partjes. Hak de noten grof en rooster ze kort in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Schik de rucola op een groot bord en besprenkel met olijfolie en wittewijnazijn. Schik er de partjes vijg, gebakken appel en plakjes prosciutto op. Kruid met peper en zout, bestrooi met de gehakte noten en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.