Recept

Couscoussalade met gebakken sardines en aioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomer op een bord!

bereiding
  1. 1

    Maak de aioli. Meng de eierdooiers in de keukenrobot met de knoflook en de fleur de sel. Voeg er in een straaltje de olijfolie bij tot je een glad sausje krijgt. Zet koel weg.

  2. 2

    Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Maak los met een vork.

  3. 3

    Snij de sinaasappelen à vif, tussen de vliezen in, in partjes. Maak alle groenten schoon, blancheer de boontjes kort. Snij ze met de venkel en tomaten in blokjes. Hak de rucola grof.

  4. 4

    Meng de groenten met de sinaasappelpartjes, kruiden, rucola, pompoenpitten en rozijnen door de couscous. Breng op smaak met citroensap en olijfolie. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak de sardines in de helft boter en olijfolie, kruid met peper en zout. Schep de couscous in kommetjes, leg er de sardientjes bij. Serveer met aioli en partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Couscoussalade met gebakken sardines en aioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!