Verloren brood à la Ilse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Verloren brood à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het stokbrood in schuine sneetjes van ongeveer 2 centimeter dikte. Klop de eieren los met melk en een snuifje kaneel of kardemom.

  2. 2

    Spoel de peren en snij ze, zonder klokhuis, in plakjes. Besprenkel met citroensap. Bak de peerplakjes in boter tot ze mooi karamelliseren. Leg ze in een ovenschaal en hou warm in de oven.

  3. 3

    Klop de slagroom met de bloemsuiker tot pieken. Zet koel weg. Doe de Luikse siroop in een kommetje, warm met wat extra water op in de microgolfoven en roer los tot sausdikte.

  4. 4

    Wentel het stokbrood door het eiermengsel en bak in porties goudbruin. Serveer met de peer, de Luikse siroop, slagroom en strooi er de gehakte pistachenootjes over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het stokbrood in schuine sneetjes van ongeveer 2 centimeter dikte. Klop de eieren los met melk en een snuifje kaneel of kardemom.

  2. 2

    Spoel de peren en snij ze, zonder klokhuis, in plakjes. Besprenkel met citroensap. Bak de peerplakjes in boter tot ze mooi karamelliseren. Leg ze in een ovenschaal en hou warm in de oven.

  3. 3

    Klop de slagroom met de bloemsuiker tot pieken. Zet koel weg. Doe de Luikse siroop in een kommetje, warm met wat extra water op in de microgolfoven en roer los tot sausdikte.

  4. 4

    Wentel het stokbrood door het eiermengsel en bak in porties goudbruin. Serveer met de peer, de Luikse siroop, slagroom en strooi er de gehakte pistachenootjes over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.