Gegratineerde uiensoep met witte wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde uiensoep met witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snij de uien in ringen. Fruit 35 minuten op een matig vuur tot de ui gekaramelliseerd is.

  2. 2

    Voeg de kippenbouillon, runderbouillon, kruidentuiltje en de wijn toe. Laat de soep 20 minuten sudderen, roer af en toe om.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje en voeg azijn toe. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor en gril de broodjes 3 minuten.

  4. 4

    Giet de soep in ovenbestendige soepkommen, leg er de broodjes in met hierop een sneetje brie en wat geraspte kaas. Breng op smaak met een mespunt paprikapoeder. Laat opnieuw 5 minuten onder de grill staan tot de kaas gratineert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snij de uien in ringen. Fruit 35 minuten op een matig vuur tot de ui gekaramelliseerd is.

  2. 2

    Voeg de kippenbouillon, runderbouillon, kruidentuiltje en de wijn toe. Laat de soep 20 minuten sudderen, roer af en toe om.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje en voeg azijn toe. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor en gril de broodjes 3 minuten.

  4. 4

    Giet de soep in ovenbestendige soepkommen, leg er de broodjes in met hierop een sneetje brie en wat geraspte kaas. Breng op smaak met een mespunt paprikapoeder. Laat opnieuw 5 minuten onder de grill staan tot de kaas gratineert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.