• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

VIDEO: Soep van gebakken pompoen, sinaas, rozemarijn, rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en leg de helften op een braadslee. 

  2. 2

    Snij de uien en wortelen in grove stukken en leg ze bij in de braadsla. Voeg eventueel ook een gesneden chilipeper toe. Snij de sinaasappel in grove stukken en leg bovenop de andere ingrediënten. Kruid met peper, zout, rozemarijn 

  3. 3

    Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 60 minuten in de voorverwarme oven. 

  4. 4

    Haal de schotel uit de oven en lepel de pompoenen uit. Doe het pompoenvlees samen met de uien in een grote pot, giet er de groentebouillon bij en mix.

  5. 5

    Serveer de soep in kommetjes en werk af met verse rozemarijn. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en leg de helften op een braadslee. 

  2. 2

    Snij de uien en wortelen in grove stukken en leg ze bij in de braadsla. Voeg eventueel ook een gesneden chilipeper toe. Snij de sinaasappel in grove stukken en leg bovenop de andere ingrediënten. Kruid met peper, zout, rozemarijn 

  3. 3

    Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 60 minuten in de voorverwarme oven. 

  4. 4

    Haal de schotel uit de oven en lepel de pompoenen uit. Doe het pompoenvlees samen met de uien in een grote pot, giet er de groentebouillon bij en mix.

  5. 5

    Serveer de soep in kommetjes en werk af met verse rozemarijn. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.