• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

VIDEO: Appelcake met karamel en polenta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Karamel maken door de suiker samen met  75 ml water te laten verwarmen en kleuren, (10’) niet roeren, enkel draaien, evt met een nat penseel de kanten van de pan bestrijken. Vuur uitdraaien en met een vlotte beweging de gezouten boter toevoegen.

  2. 2

    Een bakvorm van dia 20 cm beleggen met een cirkel bakpapier, giet de karamel over de bodem en leg de geschilde appel in partjes op de bodem.

  3. 3

    Oven voorverwarmen op 160°C.

  4. 4

    Boter met de suiker romig wit kloppen, citroensap & zeste toevoegen (evt nog een vanillestok), dan de dooiers 1 voor 1 toevoegen, met polenta en amandelpoeder mengen tot een glad beslag.

  5. 5

    Klop de eiwitten op, spatel heel voorzichtig door het beslag.

  6. 6

    50’ bakken en 10’ laten rusten.

  7. 7

    Lauw serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Karamel maken door de suiker samen met  75 ml water te laten verwarmen en kleuren, (10’) niet roeren, enkel draaien, evt met een nat penseel de kanten van de pan bestrijken. Vuur uitdraaien en met een vlotte beweging de gezouten boter toevoegen.

  2. 2

    Een bakvorm van dia 20 cm beleggen met een cirkel bakpapier, giet de karamel over de bodem en leg de geschilde appel in partjes op de bodem.

  3. 3

    Oven voorverwarmen op 160°C.

  4. 4

    Boter met de suiker romig wit kloppen, citroensap & zeste toevoegen (evt nog een vanillestok), dan de dooiers 1 voor 1 toevoegen, met polenta en amandelpoeder mengen tot een glad beslag.

  5. 5

    Klop de eiwitten op, spatel heel voorzichtig door het beslag.

  6. 6

    50’ bakken en 10’ laten rusten.

  7. 7

    Lauw serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.