Pasta pomodori
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pasta pomodori

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Halveer de tomaten en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Strooi er peper en zout over en besprenkel met olie. Zet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in olie en kruid met peper en zout, roerbak 3 à 4 minuten. Doe er de bloem bij, roer om en blus al roerend met de bouillon. Doe er, nog steeds roerend, de room bij en laat op een zacht vuur indikken.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en roer de saus erdoor.

  4. 4

    Doe er de geroosterde kerstomaatjes bij, hou er enkele apart voor de afwerking. Serveer de pasta met parmezaan, de overgebleven tomaatjes en wat vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 200°C. Halveer de tomaten en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Strooi er peper en zout over en besprenkel met olie. Zet 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit aan in olie en kruid met peper en zout, roerbak 3 à 4 minuten. Doe er de bloem bij, roer om en blus al roerend met de bouillon. Doe er, nog steeds roerend, de room bij en laat op een zacht vuur indikken.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en roer de saus erdoor.

  4. 4

    Doe er de geroosterde kerstomaatjes bij, hou er enkele apart voor de afwerking. Serveer de pasta met parmezaan, de overgebleven tomaatjes en wat vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.