Recept

Citroengrasbouillon met zalm, courgette en paprika

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor de basisvisbouillon - 2.5liter
  1. 1

    Maak alle groenten schoon. Snij in stukken en fruit glazig in boter.

  2. 2

    Laat het visafval kort meestoven en blus met de witte wijn. Giet er 2 liter water bij, breng aan de kook. Voeg het kruidentuiltje, de peperbolletjes en zout toe en laat 30 minuten sudderen op zacht vuur.

  3. 3

    Schuim de bouillon af en giet door een zeef.

Voor de rest
  1. 1

    Breng de visbouillon aan de kook. Maak de citroengrasstengels schoon en snij ze overlangs doormidden. Doe ze in de bouillon en laat 10 minuten trekken op een zacht vuur. Verwijder het citroengras, maar hou het bij voor de afwerking.

  2. 2

    Maak de paprika’s schoon en snij ze zonder de zaadjes in reepjes. Spoel de courgette en snij in stukken. Snij de zalm in stukken. Doe de groenten en de zalm bij de bouillon en warm 5 minuten zacht door.

  3. 3

    Spoel de kruiden en schud ze droog. Pers de limoen uit. Schep de groenten en de zalm uit de bouillon en verdeel ze over 4 borden. Breng de bouillon op smaak met limoensap, peper en zout en schep in de borden. Werk af met de verse kruiden en het citroengras. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroengrasbouillon met zalm, courgette en paprika

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!