Butternut-velouté
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Butternut-velouté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, snij ‘m doormidden, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn.

  2. 2

    Smelt de boter in een ruime pan en stoof er de pompoenblokjes en de knoflook al roerend in aan. Blus met bouillon, kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat 15 minuten onder deksel op een zacht vuurtje pruttelen, tot de pompoen goed gaar is.

  3. 3

    Doe er de room bij en mix de soep glad. Breng opnieuw aan de kook en roer er de parmezaan door. Kruid eventueel nog wat bij.

  4. 4

    Schep de soep in 4 kommen. Werk af met verse tuinkruiden naar keuze en serveer met geroosterd brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, snij ‘m doormidden, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn.

  2. 2

    Smelt de boter in een ruime pan en stoof er de pompoenblokjes en de knoflook al roerend in aan. Blus met bouillon, kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat 15 minuten onder deksel op een zacht vuurtje pruttelen, tot de pompoen goed gaar is.

  3. 3

    Doe er de room bij en mix de soep glad. Breng opnieuw aan de kook en roer er de parmezaan door. Kruid eventueel nog wat bij.

  4. 4

    Schep de soep in 4 kommen. Werk af met verse tuinkruiden naar keuze en serveer met geroosterd brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.