Recept

Butternut-velouté

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Butternutsoep is eenvoudig om te maken: de kleine flespompoenen kun je makkelijk snijden en verwerken. Wat parmezaan door de soep zorgt voor extra pit.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, snij ‘m doormidden, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Smelt de boter in een ruime pan en stoof er de pompoenblokjes en de knoflook al roerend in aan. Blus met bouillon, kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat 15 minuten onder deksel op een zacht vuurtje pruttelen, tot de pompoen goed gaar is.

  3. 3

    Doe er de room bij en mix de soep glad. Is ze te dik, voeg dan een beetje extra bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook en roer er de parmezaan door. Kruid eventueel nog wat bij.

  4. 4

    Schep de soep in 4 kommen. Werk af met verse tuinkruiden naar keuze en serveer met geroosterd brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Butternut-velouté

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!